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This dish is really quick to make and therefore is nice to make during a week night. I seasoned the tuna with steak-seasoning afterwards, which I can only recommend to do. I will definitely make tunafilets more often in the future!
Zutaten für 1 (große) Portion / Ingredients for 1 (large) serving
- 250 g Thunfischfilet / 250 g tuna filet- 1 mittlere Zucchini / 1 zucchini
- 2 Tomaten / 2 tomatoes
- 2 kleine Zehen Knoblauch / 2 gloves of garlic
- etwas Tomatenmark / a bit of tomatoe purree
- Olivenöl / olive oil
- Oregano / oregano
- 5-10 Blätter Basilikum / 5-10 leaves of basil
- Salz & Pfeffer / salt & pepper
- Die Zucchini in kleine Stücke schneiden und im heißen Olivenöl kurz anbraten. Die Knoblauchzehen hinzupressen und die Tomaten in kleine Stücke schneiden und hinzugeben. / Chop the zucchini in small pieces and fry them in the pan. Add squeezed garlic and chop the tomatoes into little pieces and add them to the zucchini.
- Das Gemüse mit Oregano, Salz und Pfeffer würzen und für ca. 5-10 minuten dünsten. Bei Bedarf etwas Tomatenmark hinzufügen und am Ende mit gehackten Basilikumblätter bestreuen. / Season with oregano, salt and pepper and let it stew for about 5-10 minutes. You can add a bit of tomatoe purree for more tomatoe taste. Add chopped basil leaves at the end.
- Während das Gemüse dünstet eine zweite Pfanne mit Öl erhitzen. Das Tunafilet von allen Seiten kurz anbraten. / While the vegetables are stewing, heat a second pan with a bit of olive oil. Sear the tuna filet from all sides carefully. The filet should be "medium".
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