Fazit: Die Zubereitung war echt denkbar einfach! Die meiste Zeit verbrachte ich mit Warten d das Steak vor der Zubereitung ca. Zimmertemperatur haben sollte. Die Pfanne war sehr, sehr lecker - ein tolles Sommergericht!
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I really like avocados. Usually I have them in a salad or to make a nice guacamole. But then I stumbled across a recipe, which had a mexcian touch to it; mixing avocados, tomatoes and a nice steak. According to the recipe, this dish was really easy and quick to make, so I decided to have it on a weeknight after coming home from work.
To sum up, this is a delicious meal, for which you do not have to spend a lot of time in the kittchen!
Zubereitung für 1 Person / Ingredients for 1 serving
- 1 kleine Avocado / 1 small avocado- 100 g - 150 g Kirschtomaten / 100 g - 150 g cherry tomatoes
- 1 Steak (ca. 150 g - 200 g) / 1 steak (150 g - 200 g)
- 1/2 kleine Schalotte / 1/2 shallot
- etwas Petersilie / a bit of parsley
- Öl / oil
- Salz & Pfeffer / salt & pepper
- Die Tomaten waschen und halbieren; die Zwiebel klein hacken. Die Avocado schälen und in Stücke schneiden (gegebenenfalls mit etwas Limetten- oder Zitronensaft beträufeln). / Wash and cut tomatoes in half and chop the shallot. Chop the avocado in medium pieces. You may want to sprinkle the avocado with lemon or lime juice.
- Das Steak von beiden Seiten scharf im heißen Öl anbraten und anschließend im ca. 50 C° warmen Ofen ziehen lassen. Das Steak sollte noch eher roh innen sein. / Heat the oil in pan and sear the steak. Put it in the oven to rest afterwards (ca. 50 C°). The steak should still be bloody inside.
- Das Steak für ein paar Minuten ziehen lassen und dann in kleine Stücke schneiden. Die Tomaten und Schalotte in der noch heissen Steak-Pfanne anbraten und anschließend die Avocado und die Steakstreifen hinzugeben. Alles kurz erwärmen, so dass das Fleisch medium ist, mit Salz und Pfeffer würzen und mit frischer Petersilie bestreut servieren. / Let the steak rest for a couple of minutes and cut it in little pieces afterwards. Roast the shallot and the tomatoes in the hot steak-pan and add the avocado and steak pieces later on. Heat it up a bit until the meat is medium; flavour it with salt & pepper. Serve with parsley on top.
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